Poslouchejte Jaga Jazzist a Moon Hooch v předprázdninovém návratu na Karlovo náměstí

23. červen 2019

S nadcházejícími velkými prázdninovými festivaly si na Vltavě připomínáme jedno z velkých zahřívacích kol festivalové sezóny, oslavy Mezinárodního dne jazzu v Praze pod širým nebem 30. dubna 2019.

Na travnaté ploše Karlova náměstí zahrálo 9 kapel v čele s Jaga Jazzist a radovat z hudby se přišlo neuvěřitelných 16 tisíc lidí. Na Vltavě jsme akci vysílali v přímém přenosu a nyní přinášíme záznam dvou hlavních hvězd dne.

Norský nu-jazzový orchestr Jaga Jazzist neustále posouvající hranice žánru a americké techno-jazzmany Moon Hooch motivující svět ke snižování uhlíkové stopy a zpomalování globálního oteplování připomene ve čtvrtečním koncertním pořadu Jazz & World Live David Brada, autor pondělních pořadů Jazz Update na Vltavě.

Davida Bradu si můžete pamatovat také jako jednoho z dvojice moderátorů na hlavní scéně, který provázel návštěvníky akce přímo na místě společně s Janem Gregarem, organizátorem Dne jazzu. David Brada je proto tím nejpovolanějším pro zprostředkování autentických momentů z centra festivalového dění i ze zákulisí.

Celý jednodenní festival na Karlově náměstí v Praze 30. 4. 2019 začal po poledni na soutěžním pódiu českou skupinou 2in2out, kde se pak postupně střídaly s velkým pódiem další soutěžící formace B/Y Organism (CZ), konečný vítěz Nicola Guida (IT) a Molotow Moloch Quartet (CZ).

Hlavní pódium otevřeli mladí swingaři HarmCore Jazz Band a energie dále rostla v režii vystoupení tria Emila Viklického (CZ) a funkerů minus123minut (CZ). Celé dění vyvrcholilo programem dvou headlinerů, kapelami Moon Hooch (US) a Jaga Jazzist (NOR).

Akci uzavřela večerní afterparty pro nezdolné v Lucerna Music Baru tanečním projektem Toma Holiče a dlouhým DJským setem Moon Hooch, jimž hodinové koncertní vystoupení v hlavním čase překvapivě neubralo ani trochu energie pro závěrečnou noční hudební steč.

JAZZOVÉ POŘADY NA ČRO VLTAVA
09:30 JAZZOFON (Všední dny)
18:00 JAZZOVÝ PODVEČER (Všední dny)
21:00 JAZZ & WORLD LIVE (Čtvrtky)

Vltava na Facebooku

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.