Pozemní hokejisté z Litic se chystají na extraligu

2. září 2020 06:20

Nejvyšší soutěže futsalistů, hokejbalistů nebo třeba házenkářů by měly o víkendu začít úvodním kolem. Na start extraligy se chystají i litičtí pozemní hokejisté.

Jako česko-slovenská soutěž se hraje extraliga pozemních hokejistů. Poslední mistři z roku 2019, hráči TJ Plzeň Litice, by do nového ročníku měli vstoupit v sobotu v 16 hodin domácím utkáním se slovenskou Račou. Otázka je, zda bude možné v době výskytu nemoci COVID - 19 soutěž regulérně odehrát.

„Já doufám, že to bude probíhat bez přerušení, protože je cítit z kluků, že jsou ve velkém očekávání, aby mohli sportovat bez omezení. Je mi líto všech sportovců, že se do toho nemůžou vrhnout s čistou hlavou,“ komentoval litický trenér Tomáš Levý. Podle něj se sportovci z jeho týmu na koronavirus netestují, jen dodržují hygienická pravidla. A samozřejmě doufají, že se při sportování nenakazí, protože by je to omezilo v civilním zaměstnání.

Hodně utkání padlo

Po zkušenosti s jarní karanténou byla podle Levého přijata další pravidla, která umožní dohrát soutěž i v případě, že by musela být přerušena. Září je podle trenéra měsícem na rozjezd. „Měli jsme domluveno šest až osm přátelských utkání, ale nakonec jsme odehráli dvě. Ta situace nám odradila všechny soupeře ze zahraničí, teď hrajeme tak jednou týdně, takže určité rozvolnění tu je,“ popsal.

V sobotu by měl tým hrát proti slovenské Rače. „My jsme s Račou měli hrát i v přípravě, nakonec vůbec nepřijela, protože hráči měli strach z karantény, kdyby se v Čechách nakazili,“ uvedl trenér. Podle něj jsou všichni stále v napětí, zda se zápas vůbec odehraje.

Do budoucna by tým Litic rád získal nové hráče. „Máme 14 stabilních hráčů, chtěl bych, aby si to tihle kluci užili a aby vedli celou sezonu, ale zároveň chceme zapojit mladé hráče,“ plánoval Levý.

autoři: Vladislav Janouškovec , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio