Praktickým lékařům i sociálním pracovníkům na jihu Čech stále chybí pomůcky na ochranu před koronavirem

13. březen 2020 15:19

Jihočeské nemocnice mají zatím dostatek roušek a respirátorů na ochranu před nákazou novým koronavirem. Potvrdila to na pátečním zasedání krizového štábu Jihočeského kraje hejtmanka Ivana Stráská. Podle ní zásoby vydrží nemocničnímu personálu dva měsíce.

Ochranné pomůcky, které vláda slíbila dodat pro další pracovníky ve zdravotnictví a sociálních službách, kraj stále nemá.

„V našich nemocnicích je nastolen princip solidarity. Když se stalo, že jedna neměla respirátory a roušky, jiná pomohla. Nám jde v této chvíli především o ochranné pomůcky pro praktické lékaře a zaměstnance v sociálních službách,“ popsala Ivana Stráská.

V první vlně by podle ní Jihočeský kraj měl dostat od ministerstva zdravotnictví 65 tisíc roušek. Je připraven ochranné pomůcky ihned rozvézt na potřebná pracoviště.

„Máme dohodnutou distribuci těchto pomůcek z ústředního skladu, který je v Plané na stanovišti letecké záchranné služby. Odtud je budou profesionální hasiči rozvážet do okresních pracovišť,“ dodala hejtmanka.

Spustit audio

Související