Při hromadné nehodě na obchvatu Olomouce se zranilo šest lidí

26. říjen 2022 20:01

Na dálničním obchvatu Olomouce ve středu odpoledne havarovalo devět osobních a nákladních automobilů. Zranilo se šest lidí, z toho dva středně těžce.

Provoz na dálničním obchvatu byl několik hodin omezen ve směru ze Slavonína na objezd u Globusu. „Provoz je již zcela obnoven. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 1,3 milionu korun,“ řekla ve středu krátce před 19:30 ČTK policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Hromadná nehoda se stala na obchvatu Olomouce před kruhovým objezdem nedaleko hypermarketu Globus. Původní informace hovořily o šesti osobních a dvou nákladních autech. Podle dosavadních informací došlo ke zranění šesti osob, které si do péče převzala zdravotnická záchranná služba,“ uvedla Vaňharová.

Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková ČTK řekla, že u hromadné nehody zasahovaly čtyři posádky. Zdravotníci ošetřili tři muže a stejný počet žen. Jedna žena utrpěla otřes mozku a muž měl pohmožděná záda a břicho, oba skončili v nemocnici. U ostatních zraněných dominovaly oděrky a lehčí pohmožděniny různých částí těla.

Hromadná nehoda po 15. hodině zkomplikovala dopravu i na dálnici D1 u Brna na 209. kilometru ve směru na Prahu. Podle centra dopravních informací ŘSD se tam srazilo šest aut. Dálnice zůstala průjezdná jedním pruhem a provoz se podle Národního dopravního informačního centra ŘSD podařilo obnovit v plném rozsahu přibližně po půlhodině.

Mluvčí záchranné služby Michaela Bothová ČTK řekla, že při nehodě se zranili čtyři lidé. Do nemocnice záchranáři převezli ženu se středně těžkým zraněním a tři lehce zraněné děti.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

Spustit audio