Pro odvetu si dojdu, Attila je můj nedodělaný byznys, říká zápasník Karlos Vémola

21. květen 2020

První Čech v nejprestižnější světové lize ultimátních zápasů UFC Karlos Vémola se pravidelně vrací domů do Olomouce. Právě tady ve zdejším TJ Sokol před lety začínal s řecko-římským zápasem. Kariéru bojovníka pak odstartoval v Anglii a vloni dokázal jeho souboj se Slovákem Attilou Véghem vyprodat pražskou O2 Arénu. Včera vedl Karlos Vémola rozcvičku v posilovně olomouckého Sokola.

„Když jsem tady skoro před třiceti lety začínal, tak jsem měl skvělé a přísné trenéry a díky tomu jsem dokázal to, co jsem dokázal. Takže si zakládám na tom, co mě naučili, jsem stejně přísný trenér. Pokud to někoho nebaví, tak ať jde domů. Nikdo tady být nemusí, všichni jsme tu dobrovolně,“ říká Vémola.

Jeden z nejznámějších českých bojovníků se v současné době věnuje také trénování. Většinou pomocí sociálních sítí. Jak v České republice, tak v Anglii. „Spíš se to týká mentálního koučingu, správné výživy, sestavuji tréninky. Teď si někdo řekne, že je karanténa, tak nebude chodit cvičit. Naopak,“ přibližuje zápasník.

Po skončení aktivní kariéry se ale Karlos Vémola trenérem stát nechce. Součástí jeho přípravy je i dieta. Bůček si tak rozhodně nedá. „Není to jen o tom bůčku. To jsou samozřejmě pečiva, ale také věci, které lidé nevědí. Třeba nízkotučný jogurt neznamená, že je dietní, když má nízké procento tuků. Do diet nepatří také každé ovoce. Lidé si myslí, že jedí dietně, když konzumují banány a jiné vysokosacharidové ovoce. To už nejíte dietně, to jíte zdravě a to je úplně něco jiného. Musí to být vyvážené,“ dodává Vémola.

Svůj poslední zápas vloni Karlos Vémola prohrál s Attilou Véhgem. „Attila je takový nedodělaný rozdělaný byznys, který dřív nebo později dokončím. První zápas se mu povedl, povedl se mu moc, ale já si pro tu odvetu dojdu. Neukončím kariéru, dokud s ním nebudu zpět v kleci,“ říká zápasník.

Nejspíš i proto se bývalý olomoucký zápasník stále udržuje ve formě. „Já si dávám jako motivaci to, že ti kluci to teď trochu podceňují, že netrénují tak tvrdě jako já, že nemají tak dobré podmínky, jako jsem si vytvořil já. Budu tvrdě a rychle připravený a tím je možná právě zaskočím. Snažím se tuhle špatnou situaci zvrátit ke své výhodě,“ uzavírá Vémola.

autor: min
Spustit audio