Projeďte se mezi lvy v ZOO Dvůr Králové

Prázdninový zpravodaj Radiožurnálu se vydal obdivovat antilopy, zebry a také lvy. Místo cesty do daleké Afriky mu ale stačil výlet do východních Čech. Vyrazil do královédvorské zoo. V ní nešel na klasickou prohlídku, ale na projížďku safari.

Projížďka se koná v džípu, který má za sebou dva vagony, v nichž jsou umístěné lavice pro turisty. A také sítě a mříže – to kvůli tomu, aby kontakt návštěvníků se zvířaty byl pouze vizuální.

Truck řídí Miroslav Machek, ale kromě volantu se stará i o mikrofon a dělá zároveň průvodce. Samotná projížďka trvá asi 50 minut a ujede se pět kilometrů.

Největším tahákem je podle Machka lvinec, protože projíždět v blízkosti lvů návštěvníky láká. Také upozorňuje na chovná stáda kopytníků a dodává, že safari je opravdu bezpečné. Turisté, kteří jedou vlastním autem, musí před příjezdem mezi lvy zavřít všechna okna, zamknout dveře a hlavně z auta nevystupovat.

Za vstup do zoo zaplatí dospělý člověk 195 korun, tolik dáte i za vjezd vlastního auta do safari. Projížďka truckem stojí 60 korun.

autor: ova
Spustit audio