Proti Pardubicím vítězně, na Plzeň Energie ale nestačila

10. prosinec 2018 09:00

Karlovarští hokejisté mají za sebou další dvě extraligová utkání. V pátek vyhráli proti Pardubicím, v neděli se jim proti Plzni nezadařilo.

Na západočeské derby se v neděli přišlo do plzeňské arény podívat přes 6 tisíc diváků. V utkání, ve kterém se vystřídali všichni gólmani, živila Energie dlouho naději na bodový zisk. Přestože Energie nevyhrála, tým předvedl skvělý výkon a pro diváka velmi atraktivní hokej.

Během první třetiny Karlovarští prohrávali s domácím celkem o jeden gól 2:3. I ve druhé třetině byli plzeňští indiáni o branku napřed. V poslední desetiminutovce ale jejich náskok odskočil na tříbrankový rozdíl, a zvítězili tak 6:3.

Náročné utkání a nový člen Síně slávy karlovarského hokeje

Do utkání 25. kola vstoupili mnohem lépe energetici, kteří si brzy vybojovali dvoubrankový náskok, ale těsně před koncem druhé třetiny o něj přišli. V poslední periodě se ale znovu představil kvalitní zelenobílý útok, a Karlovarští tak mohli slavit výhru 4:3.

V zápase proti Pardubicím se blýskl Jakub Flek hned dvěma góly, díky čemuž byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Tak idylické to v pátek ale nebylo. „Nechodily nám puky do hole. Předržovali jsme to, vymýšleli jsme kraviny,“ hodnotil Flek páteční duel.

Při příležitosti utkání s Pardubicemi byl do Síně slávy karlovarského hokeje uveden nový člen. Pan Marek Sýkora, který čerstvě oslavil 70. narozeniny, patří k výrazným trenérským osobnostem novodobé historie klubu.

Soutěž o lístky na další domácí utkání

Další zápas sehrají karlovarští energetici na domácí půdě 21.12. proti Mladé Boleslavi od 17:30. V pondělí 17.12. kolem sedmé hodiny ranní nalaďte svá rádia a soutěžte s námi ve vysílání o vstupenky. Druhou možnost získat lístky na toto utkání budete mít 19.12. v 15:30. 

autor: nkr | zdroj: HC Energie Karlovy Vary (www.hokejkv.cz)
Spustit audio