První výhru Sigmy v sezoně doprovodila silná průtrž. Co se nelíbilo trenérovi Hanáků Jílkovi?

30. červenec 2023 13:27

Čtyři góly, ale také průtrž mračen, kdy se na hřiště valila vodní clona a poté zase slunce. To vše mohli sledovat fanoušci při ligovém vítězství fotbalistů Sigmy Olomouc nad Karvinou v poměru 3:1. V druhé půli se kvůli dešti téměř půlhodinku nehrálo. Aktéři zápasu to prožívali různě.

Okolo 70. minuty, kdy se přivalila nad Andrův stadion ta největší mračna, poslal sudí všechny aktéry do útrob. „Bylo to nešťastné, ale jsem rád, že to pan rozhodčí takto udělal, protože co si budeme povídat, už tam byly kaluže. A ve finále jsme byli rádi, že se balona alespoň kutálel. Jde ale hlavně o to, aby se žádný z hráčů nezranil. Tak to potom nabádá ke skluzům, červeným kartám. Rozhodčí v první řadě chránil zdraví hráčů,“ říkal karvinský trenér Tomáš Hejdušek.

Jílek: Nechtěl bych to zažít znovu

S přerušením zápasu nebyl úplně spokojený jeho protějšek u domácího týmu Václav Jílek. „Kluci chtěli hrát, i když asi by to úplně k ničemu nevedlo. Diváci by se možná bavili, byla by to taková vodní válka. Každopádně přerušení se mi nelíbilo, nechtěl bych to zažít znovu, abychom odcházeli ze hřiště,“ uvedl Jílek.

Podobný názor měl i olomoucký fotbalista Jan Navrátil. „Chtěl jsem to dohrát hned. Jdete to kabiny, tak ztuhnete. Terén sice nebyl dobrý, ale bál jsem se, že bychom mohli v kabině zůstat. Naštěstí se to nepotvrdilo a zvládli jsme to,“ zmínil jeden z olomouckých střelců.

Zažil 33letý Navrátil ve své kariéře už někdy něco podobného? Poslechněte si výše přiložené audio.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio