Rádio Dada a Večerní škola pro pokročilé uvádí existenciální kuchařku Václava Kahudy a Igora Malijevského: Vánoce v kuchyni
Vánoční vydání Večerní školy v kuchyni Václava Kahudy a Igora Malijevského s hosty Vítem Janotou a Karlem Kunou. Podává se časoprostorový aspik.
Pozvi přátele. Pstruhy povař (10–12 min.) v bílém víně spolu s divokým kořením, cibulí a nakrájenou limetkou. Ryby polož na mísu, oblož čerstvou petrželovou natí a do vývaru vmíchej potravinářskou želatinu. Zalij ta nevinná těla do průsvitného času a dej přes noc do chladu. Druhý den vyklop zastavenou bystřinu na průsvitný tác, vezmi rozum do hrsti a „bystřinu na víně“ servíruj v setmělé místnosti na rozsvícených barevných městech při zpěvu gregoriánských chorálů. Andělé budou s vámi.
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.