Radnice v Hronově má nový kabát: přestavba prvorepublikové budovy stála bezmála 60 milionů

17. červen 2022 15:00

Radnice v Hronově je nově bezbariérová, po rozsáhlé přestavbě zmizel hotel i restaurace, naopak přibyly kanceláře. Veřejnosti se nově opravená prvorepubliková budova otevře v polovině července. 

V Hronově skončila šestnáct měsíců trvající přestavba prvorepublikové budovy radnice za 57 milionů korun. Především vnitřní prostory se změnily k nepoznání, přibylo schodiště a hlavně kanceláře pro úředníky. Ti tak budou nově k dispozici i v místech bývalé restaurace a nebo hotelu.

Zájem o prohlídku byl obrovský

První prohlídka zrekonstruované budovy už proběhla ve čtvrtek. „Za první hodinu si přišlo radnici prohlédnout minimálně 200 lidí, ohromný zájem, vesměs pozitivní ohlasy. Takový zájem jsem nečekal," řekl starosta šestitisícového města Petr Koleta (ANO).

Restauraci a vinárnu nahradily kanceláře

V budově ze 30. let minulého století byl před rekonstrukcí kromě městského úřadu také hotel a restaurace s vinárnou. Nově v ní ale bude jen městský úřad. V opravené budově bude pracovat zhruba 30 zaměstnanců města, včetně vedení a strážníků městské policie.

„Na konci června a na začátku července budeme stěhovat úředníky. Městský úřad bude konečně soustředěn v jedné budově," dodal Koleta.

Úředníci začnou pracovat 11.července

Radnice v Hronově na Náchodsku se po rozsáhlých úpravách otevře pro veřejnost jedenáctého července. To je o dva týdny později, než bylo původně v plánu, důvodem je zpoždění dodávky části nábytku do kanceláří. 

Spustit audio

Související