Radost není samozřejmá. Buďme vděční za to, co v životě máme, radí psycholožka Kristýna Tronečková

5. listopad 2021

„Pro každého znamená štěstí něco trochu jiného. Myslím, že je to moment, kdy radost nebereme jako samozřejmost,“ přemýšlí v Blízkých setkáních Aleše Cibulky.

„Definovat štěstí je velmi těžké. Je to zapeklitá otázka. Ale jednou z možných cest je, když dokážeme malé pozitivní zážitky povýšit na velké a radovat se z nich každý den.“

„Můžeme se zastavit a uvědomit si, že radost není samozřejmá. Buďme vděční za to, co v životě máme a ten pocit si pěstujme,“ radí psycholožka. „Především úplně zapomeňte na srovnávání se s ostatními,“ dodává Kristýna Tronečková.

V negativních věcech se neutápějte

„Chmury vždy přijdou. Denně se potýkáme s nepříjemnostmi. Zkusme se v nich ale příliš neutápět, nenořit se do nich. Spíš je prožijme, pozorujme, co s námi dělají a hlavně je neschovávejme pod pokličkou v sobě.“ 

„Zkuste se soustředit na to, co chcete, aby se opravdu stalo a věnujte tomu svou pozitivní energii,“ uzavírá psycholožka Kristýna Tronečková.

V které zemi mají nejvyšší index štěstí a jak se měří? Kde se ona sama cítí nejlépe? Jak ovlivňjí pocit štěstí média a sociální sítě?

autoři: Aleš Cibulka , mis
Spustit audio

Související