Rap se dá dělat až do důchodu, myslí si brněnský rapper Maniak

1. červenec 2020

Zuzana a Ivana tentokrát nebyly ve studiu, které pro ně znamená svět. Zúčastnily se totiž brněnského pouličního festivalu Ghettofest, na kterém vystupoval rapper Maniak. A tak s ním daly řeč.

Maniak se původně chtěl rozpovídat o tom, co pro něj není sexy, řeč se ale jako vždy stočila jinam. Postěžoval si, že má kvůli svému životnímu stylu kruhy pod očima a že neumí smažit závitky, proto se musí stravovat v bistrech. Zuzana se pochlubila tím, že slavného Maniaka znala už jako dítě, a vyznala se z obdivu k jeho ruské mamince. Ta Maniakovi analyzuje texty i klipy a chtěla by, ale se některé z jeho videí odehrávalo v jejím rodném Omsku.

Čtěte také

Ivanu jako rapového laika zajímalo, jestli ho na jeho povolání něco obtěžuje a zda se dá dělat do důchodu, nebo dokonce na smrtelné posteli. Maniak spokojeně odpověděl, že skupina PSH je důkazem toho, že rap jde provozovat i v domově důchodců. 

Jelikož se jednalo o Buchty naživo, došlo i na dotazy rozdivočelého publika – to se ptalo, jestli má Maniak holku (nemá) a jestli moderátorky někdy jedly romská jídla goja a pišoty (samozřejmě ano). Maniak se také rozpovídal o nešvarech některých zvukařů, kteří marně hledají kapelu, kterou nemá, nebo tvrdí, že zvučili Kabáty, takže umí nazvučit cokoli.

Maniak na Ghettofestu

Chcete si vzpomenout na to, jak jste v pubertě rapovali na vařečku místo mikrofonu, ale jak vás na rozdíl od Maniaka nečekala žádná sláva? Pusťte si do srdce a mozku aktuální díl Buchet z festivalu Ghettofest a zjistíte, že to mohla být dobrá kariéra.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.