Rodinná televize Relax mění po pěti letech vizuál, chce ukázat lidskou tvář

10. září 2018

Stanice upravila také svůj obsah. Hlavní vysílací čas, tedy prime time, je postaven na romantických seriálech úspěšných v uplynulých letech.

Plnoformátová televize Relax, která se charakterizuje zejména jako stanice rodinného typu, oslavuje páté narozeniny zcela novým vizuálem. Ten předznamenává i obsahové změny. Oporami prime time, tedy hlavního vysílacího času, budou romantické seriály Esmeralda a Labyrinty vášně, které bodovaly na plnoformátových televizích velkých komerčních skupin zejména ve druhé polovině devadesátých let. Ve vysílání nadále zůstává také Doktor z hor nebo německý seriál Stefanie.

Při příležitosti pátých narozenin Relaxu se změní i jeho zpravodajství. „Nově zpravodajské bloky ponesou názvy „Pohodové zprávy“ a „To nej z regionů“. Televize Relax dlouhodobě nenásleduje celostátně rozšířený trend negativního zpravodajství. Na Relaxu naleznete pouze pohodově laděné reportáže s přidanou hodnotou,“ uvedla Martina Vacková, vedoucí PR a marketingu stanice. Stanice je dostupná mimo jiné jako volně šířený DVB-T kanál v multiplexu 4 a díky DVB-T2 také v Regionální síti 13.

Televize Relax nově zapojila do staničních znělek všechny své zaměstnance a moderátory. Ti se budou pravidelně objevovat v upoutávkách, aby připomněli, že za tvorbou vysílání stojí skuteční lidé. Za novým vizuálem stanice stojí artdirektor Vladimír Jaške, již zmiňovaná Martina Vacková a výkonná ředitelka stanice Nikola Pařízkové. Jaške při vývoji nového vizuálu vsadil na kontrast fuchsiově růžové barvy se zelenou, které jsou posazeny na opačné straně barevného spektra, čímž se snažil záměrně vyvolat zdánlivou nesouhru těchto dvou barev. Písmeno X, které je charakteristické pro stanici, dostalo zcela novou 3D podobu. Nová je i podoba webu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související