Romantika není v módě. Scenárista Matěj Samec už po lásce netouží. Žije ji

27. duben 2024

HOTstem – a není to přeřek – Elišky Soukupové v nejnovějším dílu Potu byl posluchačstvu Radia Wave věrně známý divadelní a rozhlasový umělec Matěj Samec, který by se ale dle svých slov mohl živit i modelingem. Matěj se rád potí především u cvičení, rád si smutní po lidech a vzrušují ho tajemství.

Matěj Samec několik let působil jako moderátor proudového vysílání na Radiu Wave, kde s Hanou Řičicovou moderoval pořad Volej a minulý rok pro stanici Vltava vytvořil a dramaturgoval audio podcast Mizení. Jeho dalším přirozeným prostředím je divadlo. „Fascinují mě hlavně postavy zmítané touhou a hnané vášní,“ říká umělecký šéf divadla Meet Factory Matěj Samec.

Matěj Samec a Eliška Soukupová

„Smutnění a stýskání si je možnost jak cestovat časem a přelstít tak překážky, které se zdají nezdolné,“ vypráví Matěj, který zažil období 12 let, kdy byl bez partnera a nabyl tak přesvědčení, že to tak bude navždy. „Mám pocit, že osoby, které se smutku nebojí, jsou svobodnější a tudíž i šťastnější,“ popisuje Samec svůj vztah k melancholii a probírá s moderátorkou Eliškou, komu z nich se podařilo déle plakat.

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

„Věřím na pravou lásku, věrnost a jsem ve vztazích konvenční,“ vysvětluje pološeptem Matěj a dodává rozhodně: Romantika dneska není v módě. Já jsem ale dítě své doby, a tak jí žiju.“ Jaké je Matějovo nejromantičtější rande? A s kolika lidmi najednou se měl šanci zpotit?

Jaké jsou techniky namlouvání, které na Matěje platí? Mohli by Eliška a Matěj jít na olympiádu v pláči? A proč jsou podle Samce důležití romantičtí hrdinové? Poslechněte si Pot.

Spustit audio