Rozběhej Třešť! Za každý kilometr dostane tamní pečovatelský dům peníze

11. duben 2021 07:00

Každý kilometr pomáhá. Lidé v Třešti běhají nejen pro sebe, ale také pro seniory v tamním domově s pečovatelskou službou.

Zlepšit svoje zdraví a také pomoci dobré věci. To všechno mohou v dubnu amatérští sportovci v Třešti na Jihlavsku. Dobrovolníci z tamního bowlingového klubu se totiž rozhodli rozběhat Třešť. Za každý kilometr dostane dům s pečovatelskou službou finanční příspěvek.

Skvělý nápad…

Já si myslím, že je to úplně skvělý nápad. Jak nejenom pomoct dobrý věci, tak i jak se z téhle těžký situace odreagovat. Já jsem astmatik a běhám s inhalátorem, aby nenechala plíce někde daleko za sebou.“ Dominika Novotná spolupracuje s domovem pro seniory v Třešti.

„Prvotní myšlenkou byla ta, že v dnešní době se nic nemůže. Nemůžeme do haly, nemůžeme aktivně sportovat v kolektivu. Co můžeme, je vlastně běhat, a abychom neběhali jen tak, tak jsme chtěli podpořit nějakou dobrou věc,“ řekl Jaromír Vávrů, jeden ze zakladatelů celého projektu.

„Vzhledem k tomu, že nás v současné době postihl covid, zejména potom starší osoby, které jsou nejzranitelnější v dnešní době, tak jsme se rozhodli kontaktovat dům s pečovatelskou službou v Třešti.“

Dvě koruny za kilometr

„Tři firmy a advokátní kancelář daly nějaké finanční možnosti a za každý odběhaný kilometr přispějí na dům s pečovatelskou službou. V současné době je ta taxa 2 koruny na kilometr. Samozřejmě je možné přispět i na webové stránce rozbehejtrest.cz.“

Původně měl bowlingový klub pro tento projekt pouze jednoho sponzora, časem se přidali i další. Zájem o běh totiž ze dne na den vzrostl. „Celkově se zapojilo zatím 101 běžců, kteří zatím naběhali 2600 km. A v současné době je na tom účtu tři a půl tisíce korun.“

Až do 30. dubna budou moci běžci své výkony nahlašovat na stránkách projektu. Pro ty nejzdatnější jsou připravené i ceny.

autoři: Markéta Cvaková , mik
Spustit audio

Související