Rozhlasu je 98 let. Slavte s námi poslechem a projděte si zajímavé statistiky z rozhlasového zákulisí!

18. květen 2021

Český rozhlas slaví 98. narozeniny ve výborné kondici. V posledním měření poslechovosti zaznamenal rekordní nárůst, aktuálně svými dvaceti čtyřmi stanicemi pokrývá 27,3 % rozhlasového trhu.

Čtěte také

„Za to, že držíme tyto pozice, jsem vděčný hlavně posluchačům, kteří nás ladí nejen přes klasické přijímače, ale i těm všem, kdo nás poslouchají v online prostředí, pomocí ondemand služeb a podobně“, říká v Mozaice generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Sílí i Vltava, kterou týdně ladí 163 tisíc lidí a další si pro své oblíbené pořady chodí na web nebo do aplikace mujRozhlas. Pestrost rozhlasu ukazuje aktuální kampaň Naše čísla hrají,  díky které se můžete dozvědět, kolik hodin četeb se v loňském roce natočilo, kolik vzniklo rozhlasových her, kolik zaměstnanců rozhlas má nebo s jakým rozpočtem hospodaří.

Některé z premiér aktuálně najdete i u nás. Slavit 80. narozeniny Boba Dylana můžete poslechem četby z jeho vzpomínek Kroniky, dílo a život Michala Bulgakova připomínáme ve hře Macieje Wojtyszka nazvané prostě Bulgakov.

  • Víte, že kdybyste si poslechli všechny četby na pokračování a povídky natočené v roce 2020 v Českém rozhlase, zabralo by vám to 24 a půl dne? Celkem jsme jich v loňském roce vyrobili 1645. Podívejte se na další fakta o rozhlasu na webu nasecislahraji.cz.
Naše čísla hrají... s vámi
autoři: René Zavoral , Jaroslava Haladová
Spustit audio

Související