S jediným balíčkem karet se dá udělat 20 000 kouzel

11. prosinec 2023

Nikolas Kara měl už od dětství sen, chtěl se stát kouzelníkem. Když pak jednou uviděl v televizi pořad Zlatá mříž a vystoupení Pavla Kožíška, měl jasno.

Kouzelnický program skládá Nikolas Kara podle publika. „Děti mají rády kouzla barevná, pestrá. Takže tam se hraje s tímto. U dospělých mi Pavel vždycky dával radu: Začni s tím pro tebe nejjednodušším kouzlem, s tím nejméně efektním. A skonči tím nejvíc efektním. To ty lidi odbourá,“ říká iluzionista.

Kouzla na prodej

Kouzla jsou zboží jako cokoliv jiného. „Koupíte si kouzlo za 20 dolarů a přijdou vám tři karty za 20 centů. Ale vy platíte za to know-how, za ten nápad,“ vysvětluje obchod s kouzly Nikolas Kara. „Čím víc peněz do toho dáte, tím kolikrát můžete získat lepší kouzlo. Ale nemusíte. Třeba kdyby David Copperfield neměl peníze, tak nemá ta špičková kouzla. Tam se to točí třeba v řádech miliard,“ odhaluje pozadí kouzelnického businessu.

Koupená kouzla jsou krásná, Nikolas Kara ale velmi rád pracuje s obyčejným balíčkem karet. „Protože to jsou kouzla, která si nekoupíte, ale jsou o vás. Fakt je musíte mít naučená. A vaše ruka musí být rychlejší než oko diváka,“ dodává.

S jediným balíčkem karet se dá udělat skoro 20 000 kouzel. Nikolas Kara s ním umí vytvořit hodinový program.

autoři: Hela Dvořáková , hoch
Spustit audio