Serena Williamsová obhájila titul na US Open

9. září 2013
Zprávy

Serena Williamsová je popáté v kariéře vítězkou US Open. Ve finále v New Yorku Američanka porazila po boji Bělorusku Viktorii Azarenkovou 7:5, 6:7 a 6:1 a získala svůj sedmnáctý grandslamový titul ve dvouhře. Druhé grandslamové vítězství vybojoval Radek Štěpánek. Český tenista triumfoval s Indem Paesem ve čtyřhře.

Jednatřicetiletá Williamsová začala v repríze loňského finále agresivně a Azarenkovou hned připravila o servis. O svoji výhodu ale v příštím gamu přišla.

Částečně i proto, že si nemohla pomoct svým skvělým podáním. Zápas se hrál ve velkém větru a zvedající se sukně Američanku rušila z potřebné koncentrace.

I přesto se ale domácí tenistka ujala vedení 1:0 na sety, když od stavu 4:5 vyhrála sedm z osmi her. V následující sadě vedla 5:4 a 6:5, Azarenková si však bojovností a především skvělým returnem vzala v obou případech ztracený servis zpátky.

Následující tie-break běloruská hráčka ovládla poměrem 8:6 a vynutila si rozhodující třetí sadu. Ve čtvrtém gamu ale po dvojchybě znovu prohrávala. Její zaváhání nastartovalo Williamsovou, ta své o sedm let mladší soupeřce nedala už žádnou šanci a po dvou a tři čtvrtě hodinách duel ukončila.

Světovou jedničku výsledky na velkých akcích v tomto roce trápily, až teď získala ze sezony lepší pocit.

"Abych byla upřímná, ze sezony jsem byla celkem zklamaná. Vyhrála jsem sice French Open, ale vůbec jsem nebyla spokojená s tím, co jsem předvedla na dalších grandslamech. Určitě se cítím lépe s druhým grandslamovým titulem v jednom roce," vysvětlovala Williamsová, která poprvé triumf ve Flushing Meadows obhájila.

autoři: fiš , mkp , mau
Spustit audio