Sex Deviants

18. březen 2004

Před pár měsíci si Petr Hnilo při příležitosti vydání alba "Cesta do očí" české kapely Sex Deviants do studia pozval její členy. Ti nedávno ke skladbě "Pískací" natočili svůj první videoklip, na který se na našich stránkách můžete podívat!

Kromě videoklipu si můžete přečíst a poslechnout onen Petrův rozhovor se Sex Deviants, včetně několika ukázek skladeb z alba "Cesta do očí".

00189825.jpeg

Tato česká kapela pochází z Rokycan, existuje šest let a loni v létě vydala desku nazvanou Cesta do očí. Je na ní ostrá muzika, ve které se mísí hard core, punk, reggae, ska a prvky metalu, posluchače oslovuje průbojnými texty a kapela si zvolila provokativní název: Sex Deviants.

Do studia přišli dva členové kapely. Abychom měli základní informace, doplňujeme, že kapela vydala tři alba, za sebou má asi 150 koncertů, v zahraničí si zahrála zatím jednou - v Německu - a tvoří ji pět muzikantů: Olina Peštová - zpěv, kazoo; Milan Hejduk - basová kytara, zpěv; Tomáš Kočí - bicí, zpěv, a do studia přišli: Štěpán Červenka a Petr Šilhánek - oba kytara a zpěv.

00148984.jpeg

Rokycany jsou nedaleko od Plzně a ta byla vždycky známá muzikou, které se říká "plzeňský rock". V muzice této kapelky jsou slyšet vlivy trochu jiných plzeňských skupin, například Požáru mlýna. Když Sex Deviants začínali (před osmi lety, tedy v roce 1996), Požár mlýna byl mnohem našláplejší a rozjetější.
Muzika Sex Deviants je pěkně ostrá, a i když ji nelze označit pouze za punk, má k němu velmi, velmi blízko. Jako pankáči ale nevypadají a zdůrazňovat provokativnost zřejmě nemají potřebu.

00148989.jpeg

A ještě pro vás mám pár ukázek v mp3, abyste si udělali představu, jak Sex Deviants hrají.

00148990.jpeg
autor: Petr Hnilo
Spustit audio