Sigma Olomouc porazila Baník Ostrava 1:0

9. srpen 2005

OLOMOUC - Včera vpodvečer se hrálo v Olomouci první rizikové utkání nové prvoligové fotbalové sezóny. Sigma porazila Baník, jehož fanoušci jsou proslulí výtržnostmi, 1:0. Díky mimořádným bezpečnostním opatřením, kdy se do Olomouce sjelo kolem tří set padesáti policistů ze sousedních okresů, dopadlo vše bez vážnějších incidentů.

"Fotbalové utkání proběhlo bez větších závad. Bylo zadrženo pět osob. Ostatní fanoušci bez problémů odjeli," zhodnotila akci tisková mluvčí městské policie Lenka Prošková.

"Před utkáním policisté zadrželi dva mladíky, kteří tropili výtržnosti. Oběma bylo sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu výtržnictví. Během utkání pak byl zadržen podnapilý mladík, který na veřejnosti hajloval. Po vystřízlivění mu bude sděleno obvinění z trestného činu hanobení rasy a národa. Policisté také řešili jednoho mladíka pro přestupek neuposlechnutí výzvy a jeden fanoušek byl pro silnou podnapilost odvezen na protialkoholní záchytnou stanici ve Šternberku," upřesnila informace o zadržených fanoušcích tisková mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

autoři: mah , min
Spustit audio