Slovenská televize JOJ rozšířila nabídku aplikací dostupných přes červené tlačítko HbbTV

7. červen 2019

Zařazenou novinkou je herní portál. Několik měsíců je již jeho česká kopie zařazena na kanálech společnosti FTV Prima. Divák pro jeho využívání potřebuje připojení k internetu.

Slovenská televize JOJ zařadila před několika dny do nabídky hybridních aplikací dostupných prostřednictvím HbbTV novou aplikaci Hry. Po Archivu a Počasí se jedná o třetí položku, která je v HbbTV menu privátní televize dostupná. Zájemci z České republiky mohou službu využívat buďto prostřednictvím přesahu slovenských DVB-T vysílačů, případně na satelitu Astra, pozice 23,5 stupně východně. Legálně je však možné na našem území sledovat pouze stanici Rik.

Skupina JOJ omezuje také sledování svých pořadů na českém území, proto je jejich přehrávání skrze HbbTV zablokováno. Televizní archiv je k dispozici pouze divákům na Slovensku. Co se týká herního portálu, jedná se de facto o kopii služby, která je již několik měsíců k dispozici majitelům televizorů a set-top boxů s internetem na kanálech společnosti FTV Prima. Nasazení této novinky může diváky udržet u dané televizní stanice delší dobu a zároveň donutit aktivně využívat dálkový ovladač.

autor: lukpo
Spustit audio

Související