Sluneční pláž v Pardubicích finišuje s přípravami, otevře 1. června

24. květen 2023 11:37

Sluneční pláž v Pardubicích zahájí sezonu 1. června. Bude jediným otevřeným koupalištěm v krajském městě, druhé město nechává modernizovat. Zhruba dva týdny se údržbáři věnují přípravě na otevření. Druhé koupaliště Cihelna je zavřené od loňska, město ho po modernizaci otevře příští rok.

Dopředu nelze odhadnout, jak se to projeví v návštěvnosti Sluneční pláže. „Loni chodilo na koupaliště víc lidí, bylo to znát. Ale když jsou velká vedra, lidé jezdili také na okolní písníky,“ řekl ředitel plaveckého areálu Jiří Vysoudil. Návštěvnost tak nevzrostla o tolik, kolik po zavření koupaliště Cihelna očekával.

Vymýt bazén, zastřihnout živý plot

Bazény jsou před sezonou vyčištěné, voda je napuštěná. Zatím má 21 stupňů Celsia, před zahájením se ještě musí vyhřát a být o několik stupňů teplejší. V areálu teď přes den pracují údržbáři, aby bylo vše přichystané. „Zastřiháváme živé ploty, musí se všechno posekat, všechno vyčistit, bazén se musí kompletně vymýt. Je to práce na týden až 14 dnů. Údržba pak pokračuje v průběhu sezony, sekáme trávu jednou týdně,“ řekl ČTK údržbář Robert Krejnus.

Návštěvnost celého plaveckého areálu podle Vysoudila postupně po covidu roste. „Od začátku ledna to pro nás nebylo jednoduché, udělali jsme mnoho úsporných opatření. Návštěvnost se dostala na předcovidová čísla, což je mezi 450 000 až 500 000 lidí za rok. Lidé zase začali chodit, našli si cestu," dodal Vysoudil.

autoři: Drahomíra Bačkorová , pta | zdroje: Český rozhlas , ČTK
Spustit audio

Související