SOUTĚŽ: Za 3 správné odpovědi voucher od Českých drah

2. květen 2024

Pokud dnes 2. 5. odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte voucher na nákup jízdenek a dalších služeb Českých drah.

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, pošleme vám voucher na 2.000,- Kč, který do soutěže věnovaly České dráhy.

Můžete ho použít na nákup jízdenek i dalších služeb ČD jako jsou místenky, lehátka nebo dobití InKarty a platí pro výlety po Česku i do zahraničí. Nemusíte ho ani využít najednou, lze na něj podniknout i více cest.

Vlaky jezdí často a rychle, po hlavních trasách se po republice vlakem dostanete určitě rychleji, než autem. Moderní vlaky jsou klimatizované, vybavené palubní Wi-Fi, elektrickými zásuvkami apod.; ve vlaku je i zábava; v dálkových vlacích jsou vyhrazená místa pro cestující s dětmi s různými hrami, v některých spojích mají nejmenší cestující k dispozici také dětské kino. Z vlaku můžete sledovat krásy Čech, Moravy i Slezska a vydat se na některou z populárních tratí, které vedou romantickou krajinou nebo jsou jinak zajímavé pro své mosty nebo tunely. Mezi takové tratě patří např. Posázavský Pacifik, Slezský Semmering, pěkná cesta je údolím Vltavy a Labe z Prahy do Děčína apod.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte správně pouze na 2 otázky, pošleme Vám set dárků od běžeckého seriálu RunCzech. Jeho letošní ročník pokračuje v neděli 5. května slavným Pražským mezinárodním maratonem.

Mezi cenami pro Vás budou běžecké tričko, batůžek, běžecké kompresní ponožky (a jako bonus, v případě Vašeho zájmu i startovné na jeden z regionálních ½ maratonů; v rámci seriálu RunCzech se poběží v Karlových Varech, Českých Budějovicích, Olomouci a Ústí nad Labem).

Běhání

Pražský mezinárodní maraton je jeden z nejoblíbenějších vytrvaleckých závodů na světě, letos startuje už 28. ročník. Závodu se zúčastní na 10 tisíc účastníků v čele s elitními českými i světovými běžci. Pro ty nejmenší a školou povinné jsou už na sobotu připravené Bambini Run a rodinné běhy.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou – pošleme vám cenu útěchy a zároveň překvapení od Radiožurnálu.

Spustit audio