Soví muž šokoval Ameriku. Jaké další podivnosti publiku ukazovala panoptika?

3. červenec 2023

Říká vám něco jméno Martin Laurello? Pravděpodobně ne. Pyšnil se přezdívkou lidská sova. Proč? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Speciální cirkusy, takzvaná panoptika, nabízela svému publiku neuvěřitelnou podívanou. V těchto show vystupovali lidé, které příroda obdařila výjimečným vzhledem nebo zvláštní schopností. Kdo si zaplatil, mohl se podívat na siamská (tedy srostlá dohromady) dvojčata, vousatou ženu, sloního muže nebo třeba polykače mečů.

Martin Laurello sice vypadal jako obyčejný chlapík, vždy na konci svého vystoupení se cvičenými psíky ale diváky šokoval. Zatímco sova dokáže otočit hlavu o 270 stupňů, běžný člověk zvládne jen 90 stupňů. Asi tušíte, že Martin nebyl úplně obyčejný člověk. Hlavu uměl otočit o 180 stupňů! Tím pádem mohl kráčet dopředu a přitom se dívat dozadu. Jak to vypadalo se podívejte na fotce níže. Doma to ale rozhodně nezkoušejte.

Jak je možné, že to Martin dokázal? Víc vám prozradí Eva Sinkovičová v dalším díle pořadu Zvídavec. Nastražte uši, pusťte si audio a budete překvapení!

Zajímavosti, podivnosti i perličky

Díly seriálu plné překvapivých informací, podivností a perliček si můžete naladit ve vysílání Rádia Junior každý všední den v 7:30 nebo 17:05. 

Zapojte se a napište nám

Lámete si s něčím hlavu, nebo naopak víte o nějaké zajímavosti, která každému vytře zrak? Dejte to Evě vědět na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Do předmětu napište heslo „Zvídavec“ a třeba se váš tip objeví v některém z dalších dílů!

Ze záznamu si můžete každý díl poslechnout taky tady na webu Rádia Junior.

Spustit audio

Související