Sportovní ozvěny: Legendy mají svůj klub, začalo fotbalové jaro

6. březen 2017

Legendy jihočeského sportu mají svůj vlastní klub. Dynamo České Budějovice a Táborsko odstartovaly fotbalové jaro, začaly také jarní generálky týmů v krajských přeborech. České Budějovice byly dějištěm žákovského mistrovství republiky v krasobruslení. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Jihočeské sportovní legendy mají od minulého týdne poprvé v historii svůj vlastní klub. Zařazeni do něj byli mimo jiné stříbrný volejbalista z olympijských her v Tokiu Milan Čuda a bronzový z Mexika Antonín Procházka, bronzový veslař z Montrealu a Moskvy Václav Vochoska, hokejisté Jaroslav Pouzar a Vladimír Caldr, fotbalista Karel Poborský a také doyen jihočeských lyžařů zanedlouho devadesátiletý Arnošt Binter.

Na začátku všeho byl nápad ředitele Gymnázia Česká Antonína Sekyrky. „Nás napadlo, že bychom velice rádi ocenili legendy jihočeského sportu, které napomáhaly té myšlence sportu v rodinách Jihočechů po celé dekády,“ vysvětlil.

A tak si vzpomněli právě i na Arnošta Bintera, který je nejen úctyhodným sportovcem, ale také propagátorem fair play. Směrem k médiím má připomínku: „Čteme v novinách tresty fotbalistů, to je samozřejmě dobře, že to zveřejňují, ale měli bychom se také soustředit na to, co se stalo dobrého. Já si myslím, že to je velice důležité pro propagaci toho sportu vůbec."

Sportovní ozvěny výsledkově:

Českobudějovický Motor přehrál Přerov ve čtyřech zápasech a už se těší na semifinále WSM ligy.

Ve Fortuna národní lize fotbalistů vyhrálo Táborsko nad Vítkovicemi 3:2. Dynamo podlehlo Varnsdorfu 0:1, porážce nezabránil ani zkušený brankář Zdeněk Křížek. „Chtěli jsme do jara vstoupit dobře před vlastními diváky, navázat na ten podzim, bohužel to se nám nepovedlo a je to obrovské zklamání,“ reagoval.

Pohled na přípravy krajských fotbalových týmů: Milevsko - Dražice 2:1, Katovice - Jankov 3:1, Bavorovice - Rudolfov 2:3 a Třeboň - Pelhřimov 2:1.

V ligovém záchranářském souboji devatenáctek Dynamo České Budějovice porazilo Hlučín 3:1. První důležitý gól zápasu vstřelil Jakub Matoušek, který dostal přihrávku přesně mezi beky. „Tam jsem si naběhnul ze strany a prostřelil jsem gólmana. Viděl jsem, že stojí na středu a byl trochu venku, takže jsem to zkoušel obstřelit, naštěstí se povedlo,“ popsal.

Budějovická Budvar aréna hostila mistrovství republiky mladých krasobruslařů. Barbora Kuciánová (na snímku) vybojovala stříbrnou medaili

A ještě medailový úspěch českobudějovických krasobruslařů. Barbora Kuciánová předvedla skvělý výkon na mistrovství České republiky. Budvar aréna pro ni byla stříbrná.

Tabulka:

Co změnily dva výsledky jihočeských klubů v tabulce druhé nejvyšší fotbalové soutěže? Dynamu utíká čelo. Tým je s jedenatřiceti body pátý. Táborsko si ale polepšilo, se ziskem jedenadvaceti bodů je jedenácté.

1. Olomouc
2. Ostrava
3. Opava
4. Vlašim
5. Č. Budějovice
6. Znojmo
7. Žižkov
8. Ústí nad Labem
9. Varnsdorf
10. Frýdek-Místek
11. Táborsko
12. Sokolov
13. Třinec
14. Pardubice
15. Prostějov
16. Vítkovice

První zápas jarní části Fortuna národní ligy sehrálo Dynamo České Budějovice s Varnsdorfem
autor: kaj
Spustit audio