Sportovní reportér Českého rozhlasu Adam Kodet by se jednou rád dostal na olympiádu

Nakročeno k tomu má velmi dobře. Komentuje extraligové hokejové zápasy pro rozhlasové stanice. Už šestou sezónu provází také zápasy 1. ligy, zejména v Prostějově. Dlouho ale jezdil do Šumperku, Vsetína, Zlína, Přerova nebo Poruby. „A řekl bych, že tato liga v mém srdci převažuje,“ přiznává Adam Kodet.

Nikdy nepodceňuje přípravu. Ani dlouhodobou, kterou získává během sezóny, kdy si utváří celkový pohled na hru jednotlivých týmů, ani krátkodobou, která se týká vždy daného aktuálního zápasu. „Hledám statistiky z posledních kol, jak spolu ty dva celky hrály, kdo proti komu dává častěji góly apod.,“ vysvětluje komentátor z regionu Olomoucko s tím, že každý komentátor to má samozřejmě jinak.

O sportu, který má rád, ale který nikdy nedělal aktivně, také píše. Dva roky provozoval svůj hokejový podcast, na který by chtěl navázat.

„Nervózní? Nervózní bývám, ale pomine to s prvním buly,“ usmívá se rodák z Krkonoš, který žije v Prostějově. A který dostává zpětnou vazbu nejen od svých nadřízených, ale také fanoušků, některých hráčů a trenérů.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: voj
Spustit audio