Spuštění digitální stanice Radiožurnál Sport proniklo i do zahraničních médií

24. květen 2021

Páteční spuštění digitálního okruhu Radiožurnál Sport se dostalo i do zahraničních médií. Zpráva o novém celoplošném rádiu se objevila jak na některých portálech ze sousedních zemí, tak ji i do svého monitoringu přidala organizace WorldDAB.

Tradičně největší pozornost věnovala spuštění Radiožurnálu Sport média ze sousedních zemí, a to zejména ta oborová, jak ze Slovenska, tak Polska. Jmenovat můžeme například portály SatelitnáTV.sk nebo Satkurier.pl. Druhý zmiňovaný web věnoval zprávě výrazný prostor a umístil do ní dokonce i video z tiskové konference, mj. s citací Digitálního rádia.

Německé nebo rakouské portály zatím zprávu o spuštění celoplošného digitálního sportovního rádia v České republice neregistrují, přesto je možné na jejich stránkách najít jeho stopy. O DAB+ u nás se diskutuje například na platformě Rundfunkforum.de. Zpráva se ale dostala i dále než k našim sousedům, do této kategorie spadá portál Guia De La Radio.

Zcela podle očekávání zprávu převzala do monitoringu organizace WorldDAB, která ji umístila do svého zpravodajského proudu a bude také součástí aktuálního newsletteru, jež dostávají do svých e-mailových schránek členové každý čtvrtek. Spuštění sportovního, čistě digitálního rádia je nejen významnou událostí v Česku, ale i evropském měřítku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související