Stmívání pro introvertní kanibaly. Lidojedská romance Lucy Guadagnina se vám zakousne Do morku kostí

19. květen 2023

Čelisti se tentokrát zakously do melancholických, unikavých, ale uhrančivých filmů. Kromě delikátního ohlédnutí za fenoménem devadesátkových rodinných dovolených v Turecku ve filmu Aftersun to byla hlavně kanibalská romance Lucy Guadagnina Do morku kostí, která vstupuje na pouhý měsíc do českých kin. A podle Aleše a Tondy je to opravdu radost až na kost.

„Je skvěle natočenej, má brilantní střih a výborný herce,“ chválí Aleš přednosti Guadagninovy novinky. „Je to Stmívání pro introvertní kanibaly,“ dodává.

„Vypadá to jako jednoduchá road movie o dvou zamilovaných dospělých, kteří spolu cestují po Americe, ale do toho občas jedí lidi,“ představuje snímek Tonda. „Nejvíc se mi líbí, že film ty kanibaly nesoudí,“ dodává a vyndavá si při tom z pusy kus Tomákova prstu, který mu uvízl mezi zuby.

Dokazuje film Aftersun, že nejsilnější vzpomínky na dovolenou v Turecku zůstávají zachované jen na formátu VHS? Upřednostňuje Šárka Gmiterková Manželství po indicku, nebo má raději Manželství po židovsku? Počítají se indičtí luňáci mezi Všechno živé? Budou se Tonda s Šárkou po zhlédnutí patnácté sezóny RuPaul’s Drag Race učit duckwalk? Při poslechu nových Čelistí budete řvát jak Jiřina.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.