Studenti grafického designu prezentují svoje umění ve výlohách místních obchodů

9. prosinec 2023 19:48

Střední škola v Horažďovicích našla další způsob, jak propojit teorii s praxí. Její studenti grafického designu teď instalují vánočně laděné výlohy některých obchodů.

Střední škola Horažďovice propojuje teorii s praxí. Studenti grafického designu instalují vánočně laděné výlohy

Jak by asi vypadala výloha upravená téměř od profesionála? Jakými nápady by ji obohatili budoucí designéři? Tak přesně to se teď můžeme dozvědět v Horažďovicích. Některé výlohy obchodů tam totiž vytvořili studenti grafického designu místní střední školy. Škola a obchodníci v takovém rozsahu spolupracují poprvé. Stát by se z toho ale mohla tradice

Střední škola Horažďovice propojuje teorii s praxí. Studenti grafického designu instalují vánočně laděné výlohy

„Potřebovala jsem studenty dostat do reálných výloh. Vyrazili jsme do této ulice, která ústí do náměstí, a nabídli své služby místním obchodníkům. Téměř všichni souhlasili, z čehož máme ohromnou radost. Tahle zkušenost má pro studenty velký přínos,“ uvádí učitelka Petra Kuršová, která za celým nápadem stojí.

Své výlohy si nechalo nazdobit deset obchodů. Ty, jež vytvořili budoucí grafičtí designéři, jsou označeny cedulkou s poděkováním obchodníkům a také s výzvou, aby se veřejnost podělila o své postřehy, pochvalu, ale i konstruktivní kritiku. K tomu stačí načíst QR kód.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio