Šumavský národní park láká na akce

9. červenec 2019 10:00

Komentované vycházky, den s rysem a jelenem nebo celodenní program na téma ptactvo. To je jen malý výběr z nabídky akcí, které jsou tento týden na Šumavě.

Léto láká k vodě, do hor a na výlety, zkrátka prázdniny jsou už v plném proudu. A určitě je příjemné si je čas od času zpestřit třeba nějakou akcí. Správa národního parku Šumava jich jen na tento týden připravila hned několik. Až do neděle se můžou lidé na Šumavě denně zapojit do nějaké činnosti. 

Na dnešní odpoledne připravili pracovníci v informačním centru v Kašperských Horách tvořivou dílnu, zítra večer tam můžou lidé zajít na cestopisnou přednášku s promítáním. Ve středu je na programu komentovaná procházka, začne v Borových Ladech, účastníci se vydají na zhruba 14 kilometrů dlouhou trasu na Knížecí Pláně. Přednášky a další komentované vycházky do různých lokalit se pak budou  konat i v dalších dnech. Lidé je naleznou na webu Národního parku Šumava v záložce Akce.

V prostorách Návštěvnického centra v Kvildě se už zítra odehraje Den rysa ostrovida a jelena evropského. Program je vhodný prakticky pro každého, protože zahrnuje odborné přednášky a komentované prohlídky výběhů, ale zároveň i stezku pro děti s různými naučně zábavnými stanovišti a opět rukodělné dílny. Akce začne ve středu v 10 hodin v centru jelenů a rysa ve Kvildě a potrvá do 16. hodiny.

Den Národního parku Šumava

V sobotu se koná Den Národního parku Šumava, začne v 10 hodin na Rokytě a nabídne celodenní program na téma Ptáci Šumavy. Letošní rok na Šumavě totiž vyhlásili Ptačím rokem. Na návštěvníky čekají například různé hry a vědomostní soutěže na toto téma, ale i řemeslné dílny, hudba nebo pohádka. 

 

autoři: Jitka Englová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio