Svatebky potkávají Ježíškova vnoučata: Seniorská módní policie hodnotí šaty ze svatební půjčovny

17. prosinec 2019

Paní Josefa, obyvatelka jednoho středočeského domova pro seniory, si před dvěma lety přála výlet na hvězdárnu v Ondřejově. Moderátorce Radia Wave Veronice Ruppert se tohle poetické přání zalíbilo a prostřednictvím charitativního projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata ho paní Josefě splnila. Od té doby se vídají pravidelně a letos vzala Veronika paní Josefu do svatebního salónu.

„Nebýt projektu Ježíškova vnoučata, nikdy bych Josefu nepotkala. Je to moje nejstarší kamarádka a jsem za to moc ráda,“ vzpomíná Veronika Ruppert na to, jak se s Josefou seznámila. „Josefa si tehdy přála výlet na hvězdárnu a mě zaujala žena, která si přála vidět hvězdy,“ dodává.

Josefa a Veronika se od té doby přátelí a jednou za měsíc se potkají v domově pro seniory nebo vyrazí někam na výlet. Veronika Ruppert dala do projektu Ježíškova vnoučata to, co osamělí lidé ocení nejvíc – svůj čas. A protože se letos intenzivně věnovala podcastovému projektu Svatebky, rozhodla se na svatební šaty zeptat i paní Josefy. 

„Brali jsme se z nutnosti, kvůli společnému příjmení a dětem. Jelo se na úřad a jelo se zpátky, nic jsme z toho nedělali. Taxikář, co nás tenkrát vezl, říkal, že od čtvrtka do soboty to vozí na svatby, přes neděli si to lidi rozmyslí a od pondělka do středy je vozí na rozvody,“ směje se při vzpomínkách na svůj svatební den paní Josefa.

Čtvrté šaty. Ty se paní Josefě nakonec líbily nejvíc

Nezůstalo ale jen u vzpomínek. Díky vstřícnosti společenského salonu Maya si paní Josefa mohla vyzkoušet roli módní policie. A z nejpopulárnějších šatů v jejich nabídce vybrala ty, které jí přišly nejkrásnější. Jaké svatební šaty to u Josefy vyhrály?

Zajímá vás, jak probíhala svatební módní policie podle paní Josefy? Jaké šaty z půjčovny by to u ní vyhrály, jaké oblékla a jak vzpomíná na svou vlastní svatbu? Pusťte si speciál Svatebek pro Ježíškova vnoučata.

autoři: Susana , Veronika Ruppert
Spustit audio

Související