Svatý Valentýn na zámku v Tachově. Chystají se třeba svatby nanečisto

10. únor 2022 11:51, aktualizováno

Přípravy oslav svátku zamilovaných jsou v plném proudu na zámku v Tachově. V pondělí 14. února začne valentýnská fotosoutěž o nejromantičtější pár a zájemci se mohou zapojit také do valentýnského kvízu. Program na zámku pak bude pokračovat ještě v sobotu 19. února.

Oslavy svatého Valentýna začnou na tachovském zámku v pondělí 14. února fotosoutěží. „Zapojit se mohou všichni zamilovaní bez rozdílu věku. Od pondělí do středy se mohou vyfotografovat na zámeckém nádvoří na lavičce pro zamilované a fotku z této lavičky je nutné poslat na messenger facebooku Infocentrum Tachov nebo na mail hohlova@mkstc.cz. Tři páry, které obdrží nejvíce hlasů, budou odměněni svatbou nanečisto v zámeckých komnatách,“ popsala za organizátory z Městského kulturního střediska v Tachově Jaroslava Wanková.

Další součástí programu k svátku zamilovaných bude Valentýnský kvíz. „Kvíz bude možné vyzvednout v informačním centru na náměstí nebo si jej stáhnout na webových stránkách Městského kulturního střediska Tachov a v neposlední řadě také na facebooku. Pokud správně vyplněný kvíz přinesou zájemci do recepce tachovského zámku v den konání, budou odměněni sladkou odměnou, kterou upečou klienti z Domova pro osoby se zdravotním postižením Milíře, kterým děkuji za dlouholetou spolupráci,“ uvedla Jaroslava Wanková.

Svatba nanečisto i módní přehlídka

Valentýnské oslavy budou v Tachově pokračovat také v sobotu 19. února. „Ve 13 hodin je na zámku připravena valentýnská prohlídka s tachovským kastelánem. Tři vítězné páry z fotosoutěže budou mít možnost říci své ano při svatbě nanečisto od půl třetí do čtyř hodin odpoledne. Na zámku se mohou návštěvníci těšit i na módní přehlídku svatebních šatů ze svatebního salony Petry Hendrichové. Valentýnská prohlídka je kapacitně omezena a je proto nutné rezervovat si vstupenky předem, a to na telefonu 373 700 893,“ doplnila Jaroslava Wanková s tím, že místo je potřeba si předem zamluvit také na módní přehlídku, a to na telefonní čísle 777 754 870.

Všechny informace najdou zájemci i na webových stránkách Městského kulturního střediska Tachov.

autoři: Veronika Krátká , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio