Svůj debut Hey Girl mám strašně ráda, i když bych na něm spoustu věcí změnila, přiznává Marjari

27. říjen 2023

Písničkářka Marjari vydala díky výhře ve Startéru singl Only a Dream s videoklipem natočeným v Dánsku. „Lokaci nám poradil fotograf Kuba Zeman. V reálu bylo ještě malebnější než z jeho krásných fotografií,” vysvětluje Marjari, jak se stalo, že z původního plánu, kterým byla Šumava, nakonec sešlo. V proskleném studiu Radia Wave odehrála s kapelou, kterou tvoří baskytarista Vlastimil Nohejl a bubeník Ondřej Škoch, kromě nového singlu i tři další písně z loňského debutu.

Marjari se představila živě na Radiu Wave téměř přesně po roce od vydání debutové desky Hey Girl. Jak se s ní během dvanácti měsíců sžila? „Už bych tam samozřejmě spoustu věcí udělala jinak, ale na koncertech do songů moc nesahám. Mám tu desku totiž zároveň strašně ráda, asi i proto, že je to moje první větší nahrávka.”

Marjari

Nový singl Only a Dream produkoval Marjari Jakub Kaifosz. „Z prvního setkání jsem měla trochu strach, ale nakonec to bylo skvělý,” shrnuje českobudějovická písničkářka vzájemnou spolupráci a dodává, že další nový materiál bude až příští rok. „To už bych ráda, abychom songy dělali víc společně s Vlastou a Ondrou,” dodává Marjari s tím, že první deska byla čistě její sólová práce, protože kluci se přidali až později.

S kým bude možnost vidět Marjari na pódiu ještě během podzimu? Od kdy baskytarista Vlasta vykopává nohou i na koncertech a ne jen ve zkušebně? Poslechněte si celý rozhovor i čtveřici písní Cold breeze, Blue City Lights, Hey Girl a Only a Dream, které zazněly v rámci Radio Wave Studio Session.

Hudební tip

„Doporučila bych vám písničku od Mariky Hackman No Caffeine, kterou nedávno vydala,“ říká Marjari. Zmíněnou skladbou britská zpěvačka a songwriterka oznamuje vydání alba Big Sigh, které připadá na 12. ledna příštího roku. „Písnička je o panických atakách. Není to sice moc pozitivní téma, ale je to skvělý song, takže si ho pusťte.“

„Náš hudební tip je kapela Sport z francouzského Lyonu. Přesněji album Colors, protože je to kytarová mathrocková bomba a máme to rádi,“ říkají Ondra a Vlasta. Sport na hudební scéně působili od roku 2010–2019.

Co chtějí všichni z kapely? A jakou má ráno Marjari atmosféru v autě? Dozvíte se v hudebním tipu.

Marjari

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.