T-Mobile TV v internetové verzi dokončila migraci Discovery kanálů do HD

25. říjen 2022

Další čtyři programy ve vysokém rozlišení nabízí nově svým zákazníkům internetové televize společnost T-Mobile. Ve formátu Full HD jsou nově k dispozici i programy DTX a TLC, tedy stanice z rodiny společnosti Discovery. Tímto krokem byla zároveň dokončena migrace všech kanálů provozovatele do HD formátu. Polepšila si i skupina kanálů TV Barrandov.

Verze programů DTX a TLC doposud dostupné ve standardním rozlišení byly na straně operátora překlopeny do vyšší obrazové kvality. Obě stanice jsou k dispozici nadále na svých programových pozicích, s elektronickým programovým průvodcem a možností zpětného zhlédnutí. Vysílání DTX HD a TLC HD doplnilo vyšší obrazovou kvalitu u stanic Discovery, Discovery Science a ID, dříve pod názvem Investigation Discovery.

Ve formátu Full HD jsou nově k dispozici i všech tři programy společnosti Barrandov Televizní Studio, tedy nejen samotná TV Barrandov, ale také Kino Barrandov a Barrandov Krimi. Tímto se Barrandovské kanály označují od distribuce v pozemním vysílání. Na platformě DVB-T2 jsou stanici k dispozici pouze v tzv. formátu qHD, tedy rozlišení 960x540p. TV Barrandov vysílala v DVB-T2 do konce května s poměrem 1440x1080p, to už neplatí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související