Tip Adama Gebriana: CAMP odstranil vstupní mříž a vystavuje věci, které jsme si zvykli ve městě nevnímat

21. květen 2019
Tip

Tentokrát pro vás zajímavé události a místa vybíral architekt Adam Gebrian. Radí vyrazit do pražského Centra architektury a městského plánování CAMP. Parkovací automaty, lavičky, zábradlí nebo přechody pro chodce jsou objekty, které nás obklopují každý den. My jim přitom téměř nevěnujeme pozornost. Výstava CITYBLOK právě tyto objekty dokumentuje a nabízí hned několik možností k diskuzi. Navštívit ji můžete až do 30. června.

Areál CAMPu je na začátku své postupné obměny. Během zahájení výstavy CITYBLOK byla symbolicky odstraněna také jedna z překážek ve veřejném prostoru. Od začátku května je areál bez vstupní kovové mříže a vy už si zde můžete prohlédnout plastiku Miroslava Chlupáče. Gebrian také doporučuje návštěvu slavnostního otevření Památníku Tomáše Bati ve Zlíně, které proběhne 27. května.

Poslechněte si celý Tip s Adamem Gebrianem a dozvíte se o dalších novinkách v pražském Centru architektury a městského plánování. Příští úterý pro vás opět doporučuje pekařka a foodblogerka Juliana Maškrtnica.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka