Tip Juliany Maškrtnice: Ochutnejte možnosti veganské kuchyně na Veggie Náplavce
Tento týden pro vás do naší rubriky Tip vybírala svá doporučení pekařka a foodblogerka Juliana Maškrtnica. Na různých místech po republice proběhne gastronomický festival Restaurant Day. Během května tak můžete ochutnat nejrůznější pokrmy připravované oblíbenými pop-up restauracemi. Nebo se sami zapojte a vyzkoušejte si na jeden den práci profesionálního kuchaře.
Vyrazit můžete 10. května do Brna nebo 18. května do Prahy. Další termíny najdete na webu www.restaurantday.cz.
Už ve středu 1. května v Praze proběhne další Veggie Náplavka. Největší česká akce zaměřená na veganskou kuchyni představí okolo stovky prodejců a restaurací. Těšit se můžete i na přednášky, kuchařskou show nebo dětský program. Brněnská restaurace Vegalité zase věnuje odpoledne 16. května přípravě veganských smažených sýrů.
Pro podrobnosti a další doporučení si poslechněte celý Tip s pekařkou a foodblogerkou Julianou Fischerovou Maškrtnicí.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.