Tip Juliany Maškrtnice: Vyzkoušejte tradiční japonský podnik typu izakaya přímo v centru Brna

31. srpen 2021
Tip

Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica si pro vás na tento týden připravila gastro tipy z celé republiky. Už na konci loňského roku otevřela v Brně nová restaurace Manya, která vznikla po vzoru tradičních japonských podniků izakaya. Nabízí jedinečný zážitek plný jídla, od sushi a saké až po kuřecí křupavé maso Karaage don. Zážitek to pro vás bude také architektonický. Japonskou atmosféru zde dovedli k dokonalosti JUNG architekti.

Během letošního srpna otevřela v Karlových Varech nová kavárna Limetka v Meandru. Nabízí výběrovou kávu, naturální víno, pivo i pečené sladkosti. A pokud budete mít cestu do Třebíče, určitě navštivte nové rodinné bistro Obývák. Vyzkoušet můžete šálek výběrové kávy, snídaně, míchané drinky anebo třeba dorty, ze kterých si vyberou i vegani nebo příznivci raw kuchyně.

Proč Maškrtnica doporučuje v nejbližší době vyrazit do lesa? Poslechněte si celý Tip.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.