Tip Juliany Maškrtnice: Zmrzlina jako gastronomický zážitek? Zajděte na Prague Ice Cream Festival
Doporučení na nové restaurace, gastronomické festivaly nebo zajímavé pokrmy vám pravidelně v naší rubrice Tip přináší pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica. Tentokrát se zaměřila zejména na milovníky zmrzliny. Již 2. června proběhne v areálu holešovického výstaviště Prague Ice Cream Festival. Těšit se můžete na širokou nabídku točených, jogurtových, ovocných, veganských nebo bio zmrzlin.
Také v Brně můžete vyrazit na oblíbenou studenou pochoutku. Podnik Ještě jednu vás určitě překvapí netradičními variacemi zmrzlinových příchutí. Maškrtnica dále doporučuje návštěvu nové pražské restaurace U Matěje. Otevřela letos na jaře pod vedením šéfkuchaře Jana Punčocháře a ochutnat zde můžete pokrmy z moderní i tradiční české kuchyně.
Které další gastronomické akce v červnu navštívit? Poslechněte si celý Tip s Julianou Maškrtnicí.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.