Tip Karolíny Vránkové: Navštivte Den architektury ve stovce českých i slovenských měst a obcí

29. září 2020
Tip

Redaktorka a moderátorka Karolína Vránková zve tentokrát na jubilejní 10. ročník Dne architektury. Můžete ho navštívit první říjnový týden ve stovce měst a obcí napříč Českou i Slovenskou republikou. Letošní program nabídne procházky, projížďky na kolech, přednášky či workshopy. Otevře témata udržitelnosti a environmentálních aspektů architektury, zavzpomíná na výrazné osobnosti, jako Adolf Loos, Josef Gočár nebo Otakar Novotný.

V Praze můžete vyrazit například na procházku Jakou barvu má Červený Vrch? V sobotu 3. října vás po sídlišti v okolí Bořislavky provede architektka Hana Řepková. Pokud patříte mezi fanoušky kubistické architektury, můžete zase navštívit procházku Po kubistické architektuře s historičkou Šárkou Duškovou z Uměleckoprůmyslového muzea. Na některé z bodů programu je nutná předchozí rezervace. Pro podrobnější informace navštivte web denarchitektury.cz.

Na které z procházek Prahou se potkáte přímo s moderátorkou Karolínou Vránkovou? Poslechněte si celý tip.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.