Tip Terezie Kovalové: Únorové programy pražských klubů nezahálejí, nabízí drag show i post rock

31. leden 2023
Tip

Hudebnice Terezie Kovalová má pro vás další várku hudebních doporučení na následující dny a týdny. Už v pátek 10. února se můžete vypravit na další z komponovaných večerů projektu PiNKBUS. Speciální valentýnská edice show plné drag queens se opět uskuteční v pražském Paláci Akropolis. Mezi vystupující hosty se tentokrát řadí například Tonic z House of Garbáge nebo Alyssa Dillard aka Ledet. Po drag show navíc očekávejte dlouhou party v režii několika lokálních DJs.

Dělají vám radost hudební žánry jako post rock, math rock nebo emo? V tom případě určitě vyrazte na koncert domácí formace Brighter Days. Pražská pětice zahraje skladby z loňské dlouhohrající desky Walk již v sobotu 11. února v Kasárnách Karlín. A hrát nebudou sami. Z Brna dorazí hardcore punkoví Snackthief a aktuální tvorbu představí také kytarista Tomáš J Holý.

Která kapela se pojmenovala podle tracku legendárních Velvet Underground? A který koncert vážné hudby v únoru navštívit v pražském Rudolfinu? Poslechněte si celý Tip Terezie Kovalové.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.