Tip Terezie Kovalové: Vyrazte na předávání hudebních cen Vinyla. Vystoupí DVA, Arleta a Miss Petty

22. únor 2022
Tip

Violoncellistka Terezie Kovalová si pro vás tento týden připravila doporučení na koncerty, předávání hudebních cen nebo večer se slam poetry. Už ve středu 23. února zajděte na slavnostní vyhlášení hudebních cen Vinyla 2021 do pražského Lucerna Music Baru. Mezi hlavní kategorie letošních cen opět patří deska roku, objev roku a počin roku. Mimo předávání se můžete těšit i na živou hudbu –⁠ vystoupí kapela DVA, drag queen Miss Petty a rapperka Arleta.

A pokud nemáte náladu na hudební večer, můžete ve středu 23. února vyrazit na slam poetry. Již tradiční Slam v lese proběhne ve vršovickém podniku Café V lese. Vystoupí mistr ČR ve slam poetry Dr. Filipitch, Tukan, Thea nebo vítězka Femislamu Karin. Počet návštěvníků je limitován na 100 osob.

Který z koncertů vážné hudby v pražském Rudolfinu nesmíte minout? Poslechněte si celý Tip Terezie Kovalové.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.