Tomáš Slavík ovládl světovou sérii ve fourcrossu horských kol. Vyhrál i domácí finálový závod v Jablonci nad Nisou

16. červenec 2023 07:54

Na domácí trati v Jablonci nad Nisou potvrdil Tomáš Slavík dominanci ve Světovém poháru ve fourcrossu horských kol. Vyhrál finálový závod a tím stvrdil své letošní celkové prvenství. V areálu Dobrá Voda dokázal přitom vyhrát všech deset dosavadních ročníků, které navíc sám organizuje.

„Trať byla absolutně famózní. Nikdy takhle nebyla připravená. Chtěl bych poděkovat všem svým workerům, celé naší crew, která na tom makala posledních čtrnáct dní od rána do večera. V neposlední řadě také kvůli počasí, hasičům z Pasek, kteří nám to sem jezdili kropit,“ pochválil vítěz a organizátor závodu Tomáš Slavík letošní závodní trať a všechny, kteří jí pomáhali připravovat.

Náš reportér se ho také zeptal, jestli je pro něj víc desáté vítězství na domácí trati, nebo celkové vítězství ve Světovém poháru?

„Pro mě je největší vítězství to, že se tady každý rok scházíme v takovémhle počtu. Samozřejmě ta čísla a ty výsledky jsou krásné, je to úžasné, ale tohle má pro mě větší morální hodnotu. Asi pro mě je největší zážitek to, že je tady tolik lidí a baví se u našeho oblíbeného sportu, který my si užíváme,“ doplnil vítěz světové série ve fourcrossu horských kol. Po vítězném závodě v Jablonci s ním natáčel Pavel Petr.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související