Transfuzní stanice karlovarské nemocnice bude od února v nových prostorách

15. leden 2024 14:35

Transfuzní stanice karlovarské nemocnice se pomalu připravuje na stěhování do nových prostor. Ty jsou v areálu nemocnice. Oddělení začne fungovat v únoru.

Firmy dokončují práce v opraveném pavilonu „L“ karlovarské nemocnice. Z centra města se tam přestěhuje transfuzní oddělení. V minulosti v pavilonu sídlilo infekční oddělení, nemocnice ale budovu opravila. Stavební práce skončily v závěru loňského roku. V současné době se s novými prostory už seznamuje personál transfuzní stanice.

Transfuzní stanice v Karlových Varech se brzy přestěhuje do nových prostor

„Těšíme se. Je to nový, čistý, krásný. Dodělávají se stolky, odběrová lehátka se budou montovat. Není to úplně ideální, ale už se to rýsuje. Transfuzní oddělení uzavíráme 22. ledna, dvě děvčata zůstávají dole na výrobě. Všechny přístroje jsme dostali nové, takže na starých dodělají práci,“ uvedla vrchní sestra oddělení Libuše Šicová.

„Všechno zařízení tady bude nové, aby se tady dárci i zaměstnanci cítili výborně. Nová budova si to žádá,“ potvrdila mluvčí krajské nemocnice Markéta Singerová. Transfuzní stanice začne fungovat v nových prostorách od začátku února.

Spustit audio