Třemošnice má strach z ubytovny. Nevyužité nádraží pro jistotu koupí město

9. březen 2016

Třemošnice plánuje koupit nádraží, železniční zastávka bude ve městě fungovat dál, nevyužitá budova by ale měla sloužit k bydlení a okolní plocha zase jako parkoviště.

Od státu nádraží odkoupí město, které chce pojistku, že se z nádražní budovy nestane například ubytovna. Třemošnice za třípatrovou budovu a necelý hektar pozemků zaplatí milion korun.

Dohoda ale nebyla jednoduchá a trvala několik let, město se například muselo zavázat, že stanice bude normálně fungovat dál, cestující se na peron bez problémů dostanou a radnice pro ně také nechá postavit novou čekárnu. Prodej už schválila vláda, Třemošnice teď čeká na podpis smlouvy.

Ubytovna ne, byty ano

Variant využití je několik: možná je přestavba na malometrážní byty a v objektu by také mohly sídlit různé volnočasové spolky a sdružení nebo rodinná centra. Ale může to být i kombinace obou variant.

Radnice ale chtěla v první řadě získat jistotu, že nádraží například nezíská nějaký spekulant, který tam ubytuje problémové nájemníky, proto ho Třemošnice koupí sama.

Čtěte také

Město získá i okolní pozemky, u nich bude změna jednodušší a rychlejší. Část plochy před nádražím nechá město upravit a zpevnit povrch tak, aby tam mohla parkovat auta. Další část jsou bývalé zahrádky, které jsou ve špatném stavu. Ty zahradníci a údržbáři vyčistí, aby okolí železniční stanice vypadalo líp, než teď.

autor: kop
Spustit audio