Tričky s železniční tématikou přispívá na záchranu parní lokomotivy Albatros

14. duben 2022

Ivana Freitag vystudovala hotelovou školu a pak spoustu let cestovala po světě. Licencovanou sklepmistryni dnes živí trička s železniční tématikou. Zpojila se také do záchrany parní lokomotivy Albatros.

42letá černovláska z pražských Klánovic vystudovala nejprve hotelovou školu a následně odjela do Švýcarska na stáž: „Ve Švýcarsku jsem byla 10 let. Získala jsem v Curychu obrovské zkušenosti v oblasti gastronomických služeb a především mezinárodní licenci na víno, jsem tedy něco jako sklepmistryně (smích). Pak jsem cestovala po světě. Byla jsem třeba půl roku v Austrálii, taky v Japonsku, Číně, Skotsku, Francii, Anglii, několikrát v Americe…“

Trička s železniční tématikou

Když jí končila mateřská dovolená, našla si grafika, který navrhnul železniční motivy na trička a zhruba měsíc před vypuknutím covidové pandemie založila e-shop Locomotif. Sklad měla doma na chodbě a v dětském pokoji. Po nějakém čase se zároveň zapojila do záchrany parní lokomotivy Albatros a vytvořila transparentní účet, na který posílá část peněz z prodeje triček.

„Můj synovec studoval dopravní školu, a když měl 18té narozeniny, chtěla jsem mu dát něco s železniční tématikou. Třeba nějaké tričko. Nesehnala jsem ale nic, co by se mi líbilo, tak jsem dárek vyřešila obálkou,“ popisuje Ivana Freitag okamžik, kdy odstartoval její zájem o železnici.

Železnici se věnuje už víc než dva roky a jak sama říká, byla to zatím nejhezčí léta jejího života.

Spustit audio