Trojanova vítězná premiéra. Čtyři body herce pomohly basketbalistům Opavy k výhře nad Pískem

30. prosinec 2023

Divácky nejatraktivnějším zápasem 18. kola nejvyšší domácí basketbalové soutěže byl duel Opavy s Pískem. V dresu obhájců titulu totiž na palubovku nastoupil i herec Ivan Trojan. V 59 letech nedávno podepsal profesionální smlouvu a a v sobotním zápase čtyřmi body přispěl k výhře Opavy nad Pískem 105:94.

Ivan Trojan se v 59 letech stal vůbec nejstarším hráčem, který nastoupil do zápasu nejvyšší české basketbalové soutěže. Trenér Opavy Petr Czudek už před zápasem sliboval, že známý český herec dostane dostatečnou minutáž.

Nakonec ho šéf opavské střídačky poslal na hřiště dvakrát v prvním poločase, a pak ještě na poslední půl minutu zápasu. Celkem Trojan odehrál minutu a 37 sekund. Za tu dobu si stihl připsat dvě ztráty a jednu osobní chybu. Zároveň na něj byl dvakrát odpískán faul, a tak se dostal ke střelbě trestných hodů.

A oblíbený herec hned tři ze čtyř pokusů proměnil a v závěru ještě střídal faulovaného Kouřila a přidal další koš z trestného hodu. Celkem si tak ve vyrovnaném zápase připsal čtyři body. Opava i s Trojanem zvítězila nad Pískem 105:94 a je stále v čele ligy. Trojan zároveň přilákal také spoustu fanoušků. Do ochozů zavítalo 3 485 diváků.

Opavu po zápase může mrzet jedině zranění kapitána Jakuba Šiřiny, který v závěru špatně došlápl, zranil si koleno a musel z palubovky odejít za pomoci spoluhráčů.

autoři: iROZHLAS.cz , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás