U fotbalistů prvoligové Karviné skončil trenér Hejdušek

19. září 2023 07:27

Fotbalisty Karviné v první lize už nepovede kouč Tomáš Hejdušek. V pondělí po šesté ligové porážce v sezoně ho vedení klubu odvolalo.

„Samozřejmě to mrzí. Nepřipouštěl jsem si ani po tom posledním zápase, že by něco takového mohlo nastat. Dozvěděl jsem se to ráno. Negativní být nechci, ba naopak zažívám chvíle, kdy jsem se dostal do ligy, kdy jsme postoupili. Beru to spíše do pozitivna,“ uvedl Hejdušek.

Čtěte také

Nováček nejvyšší soutěže je po osmi kolech se čtyřmi body předposlední. Mužstvo dočasně převezmou asistenti v čele s Ľubomírem Luhovým, oznámil slezský klub na svém webu.

„Je určitě na místě Tomáši Hejduškovi poděkovat za odvedenou práci, vždyť jako nový začínající trenér dovedl tým k postupu mezi elitu. Bohužel ale takový je fotbal a mužstvo potřebuje nový impulz před druhou polovinou podzimu,“ dodal sportovní ředitel MFK Lubomír Vlk.

Čtyřiačtyřicetiletý Hejdušek přišel do Karviné před začátkem minulé sezony z Baníku Ostrava a hned ji dovedl k postupu mezi elitu. V nejvyšší soutěži Karviná po vítězství 4:1 nad Zlínem v úvodním kole uhrála už jen jednu remízu. Poslední tři prvoligová utkání prohrála se skóre 2:9, naposledy v sobotu podlehla doma Teplicím 0:1.

autor: David Procházka | zdroj: ČTK
Spustit audio