Umíme zahrát koncert, i když má bubeník vykloubené rameno, říkají Chief Bromden

12. březen 2020

Slovácko-sudetská kapela Chief Bromden, poskládaná z členů například Manon Meurt, Ghost of You a dalších, vydává 8. dubna svůj debut nazvaný Slunovrat. Desku (snad) brzy pokřtí v Brně i v Praze, pár songů z ní ale přišli zahrát i do studia Radia Wave.

Jako stejnojmenný hrdina knihy Vyhoďme ho z kola ven od Kena Keseyho byli i Chief Bromden donedávna „němou“ kapelou, nyní už ale vystupují plnohodnotně se zpěvákem. „Skladby jsme připravovali na to, že je jednou doplní zpěv, zároveň jsme ale chtěli začít rychle koncertovat, takže jsme museli hrát dlouho instrumentálně,“ přibližuje kapela, jak se její zvuk během posledního roku proměnil.

Chief Bromden

Připravovanou debutovou desku Slunovrat zdobí zvláštní výjev několika osob v bílých plachetkách. „Fotka odkazuje na českomoravské tradice a rituály spojené s magickými návštěvami takzvaných Lucek, které tu byly od toho, aby připomínaly nutnost ochrany a péče o obydlí,“ říkají Chief Bromden, kteří folklór ve své tvorbě tematizují a uvádějí, že je poznamenalo Slovácko, Morava a Sudety.

Chief Bromden kapelu podle svých slov vnímají jako tvůrčí zábavu s přidanou hodnotou. Vítězství v loňském ročníku soutěže 1band2play jim usnadnilo nejen nahrání debutové desky. „Díky soutěžnímu koncertu jsme si taky dokázali, že umíme zahrát koncert, i když má bubeník vykloubené rameno.“

Jakou hudbu sami členové poslouchají a co je nejvíc inspiruje? Kam jezdí na soustředění? Poslechněte si celý rozhovor a Studio Session kapely Chief Bromden.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.