Umřít musí všichni. Smiřte se s tím, vzkazují Buchty

9. říjen 2019

Ivana Veselková tvrdí, že byla na pohřbu jen jednou. Zuzaně to přijde divné, ale pak jí došlo, že Ivana pozvánky na podobné akce odmítá s tím, že musí na crossfit. Zuzana je naopak pohřební stálice, a proto už ví, že na pohřeb musíte mít jako podkresovou hudbu melodii z originálního nosiče nebo že nejnevděčnější práce je pohřební řečník.

Ivana doplnila své chybějící zkušenosti s pohřby samostudiem a zjistila, že lidé si na pohřbech nechávají nejradši pouštět Dvořáka nebo Scorpions. Vyzkoumala také, že si z nebožtíka můžete nechat vytvořit diamant a zasadit jej třeba do prstenu. Zuzana pak začala zcela mimo mísu vykládat historky z jihomoravských zádušních hostin, kde se pije vodka a nadává na zemřelého. Pak došlo na neformální závěť Zuzany – Zuzana se chce darovat na orgány a pak spálit. Ivana se zase bojí, že jí na pohřeb přijde málo lidí, a vytáhla z paměti ještě pitoreskní příhodu o pohřbívání psa do moře. 

Chcete si vzpomenout na to, jak jste hodili mrtvou želvu do popelnice a jak jste se na babiččině pohřbu lekli otevřené rakve? Pusťte si pohřební díl Buchet a možná najdete uklidnění ve faktu, že pod drn musíme všichni.

Spustit audio