Unikátní povrch má nové dopravní hřiště v Pačejově

9. září 2019 10:35

U mateřské školy v Pačejově otevřeli nové dopravní hřiště. Jeho cesty sice vypadají jako asfaltové silnice, jsou ale vyrobené z měkkého, bezpečného materiálu. Nechybí dopravní značky, křižovatky nebo parkoviště.

„Jsem z toho nadšená, jak to tady vylepšili. Byl zde popraskaný asfalt a teď je to krásná měkká plocha, na které se děti určitě nezraní,“ říká maminka jednoho z dětí, které si jízdu na novém dopravním hřišti již vyzkoušeli.

U mateřské školy v Pačejově otevřeli nové dopravní hřiště. Jeho cesty jsou ale vyrobené z měkkého bezpečného materiálu

„Byl to náš sen, udělat si takové hřiště a budeme ho určitě využívat i na společné akce s rodiči. Pokud bude mateřská škola otevřená, může si sem přijít zajezdit kdokoliv,“ dodává ředitelka MŠ Vladislava Chalušová.

Hřiště bylo vybudované za necelý měsíc a je přímo v zahradě mateřské školy. „Je výjimečné použitou technologií, která je výhodná na odvod dešťové vody a je přívětivá i na případné pády z kol nebo koloběžek,“ vysvětluje starosta Pačejova Jan Vavřička. Ten nyní doufá, že hřiště budou využívat i sousední školy a školky a že dobře poslouží i jako pěkné prostředí pro veřejné akce.

Hřiště stálo 800 tisíc korun. Půl milionu pokryla dotace, kterou loni obec získala za Modrou stuhu v soutěži Vesnice roku.

autoři: Jitka Englová , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio